Programma

Richtje Reinsma – Productervaring

6 sep 2019    20:00   /   Kunstwerk@Nest

 

Richtje Reinsma schrijft, tekent en maakt installaties en performances. Vaak vormen alledaagse kwetsbare en intieme ervaringen haar uitgangspunt, zowel ontleend aan haar eigen bestaan als dat van anderen.

Nest en Mister Motley nodigden Reinsma uit om voor MYBODY. COM een audiowerk te maken en zich daarbij te laten inspireren door het boek ‘do it: the compendium’ (2013) van Hans Ulrich Obrist, een verzameling instructies van uiteenlopende kunstenaars voor performances en beeldende kunstwerken. 

Op basis van het vermoeden dat haar bezittingen haar dagelijks instrueren — sommige bijzonder krachtig — maakt Reinsma de serie Productervaring, die gedurende de looptijd van de tentoonstelling groeit.Het eerste deel ontstond in reactie op de iPhone, ook een van de mogelijke afspeelmedia van het werk. Een turbulente objectmeditatie leidde Reinsma naar het ‘spreekstuk’ Publikumsbeschimpfung van Peter Handke uit 1966, een toneeltekst (of anti-toneeltekst) die haar iets te zeggen bleek te hebben over de relatie mens-smartphone. Reinsma selecteerde en bewerkte een aantal fragmenten en schreef daarop verder.

Dit programma is onderdeel van MYBODY.COM

Met dank aan

Gemeente Den Haag
Mister Motley
Mondriaan
Stroom Den Haag
+

Nest nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Nest nieuwsbrief
* verplicht veld