Programma

Scherven brengen geluk

1 mei – 20 jun 2010   /   Workshop@Nest

Bij de tentoonstelling Appetite for Destruction organiseert Nest een aantal workshops, speciaal voor kinderen.

De workshops zijn ontwikkeld door beeldend vormgever Angelique Josten, bedoeld voor kinderen tussen 5 en 12 jaar en worden begeleid door kunstenaars met ruime ervaring op het gebied van kunsteducatie. Heeft u interesse of verlangt u meer informatie neem dan contact met ons op.

Afgelopen zomer organiseerde Nest de Tuin der Lusten, een project van Rene Jansen met een indoor moestuin en stadspark . De ervaringen met de kinderworkshops die bij dat project werden georganiseerd waren erg positief en daarom bieden we ook voor de komende tentoonstelling Appetite for Destruction een educatief programma aan.

Tijdens de workshop bekijken de kinderen eerst de expositie en gaan daarna zelf aan de slag. Bij het bekijken van de tentoonstelling zal een aantal vragen centraal staan, zoals: “waar gaat de expositie eigenlijk over?”, “Waar is de kunst van gemaakt?” en “Wat is er gebeurd met de gebruikte materialen?” Vervolgens gaan de kinderen eerst dingen kapot maken om er vervolgens een eigen kunstwerk mee te maken.

Brengen scherven geluk? De workshop is geïnspireerd door het werk van kunstenares Keiko Sato die scherven gebruikt om tot een nieuw beeld te komen. In de workshop wordt met gebroken aardewerk een kunstwerk gebouwd. Scherven veranderen op die manier van nutteloos afval weer in iets bruikbaars en moois.

Materialen
Er wordt gewerkt met een variëteit aan materialen; gekleurd glas, keramisch serviesgoed, hout en sculptuurwas. Voor de jonge kinderen maken we gebruik van houten of plastic voorwerpen.

Leeftijd 5 t/m 8 jaar en 9 t/m 12 jaar (Voor de jongste kinderen wordt niet gewerkt met scherp materiaal)

Duur 1,5 uur bestaande uit ongeveer een half uur voor het bekijken van de tentoonstelling en een uur om een eigen kunstwerk te maken.

Aantal Per groep 15 kinderen met minimaal een begeleider (een ouder of docent).

Kosten 3 euro per kind, inclusief materialen en een glas limonade met een koekje.

Contact marijn(at)nestruimte.nl / +31 (0)70 3653186

Tijdstip en datum Op dit moment zitten alle workshops vol. Wij zijn erg blij met de grote belangstelling! Meer informatie over toekomstige workshops? Neem even contact op.

Dit programma is onderdeel van Appetite for Destruction

+

Nest nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Nest nieuwsbrief
* verplicht veld