The rites of becoming – workshop bezoeken? Koop tickets online

Programma

The rites of becoming – workshop

27 mei 2022    17:00   /   Workshop@Nest

‘The rites of becoming…’ – workshop met Anca Bârjovanu en Lotte van Gelder

De afgelopen twee jaar maakten studenten van de KABK geschenken voor de gastsprekers van het Studium Generale programma ‘Wxtch Craft’, gepresenteerd in de altaren aanwezig op de academie. Nu dit programma ten einde loopt, gaat het altaar van Anca Bârjovanu, genaamd ‘A living shrine’, een nieuwe cyclus in binnen de context van de tentoonstelling ‘every moment a junction’ in Nest.
Om deze overgang te markeren organiseren we een workshop voor KABK studenten ‘The rites of becoming…’, verzorgd door kunstenaars Anca Bârjovanu en Lotte van Gelder op vrijdag 27 mei tussen 17.00 – 19.00 uur. Studenten kunnen de laatste geschenken meenemen die gemaakt zijn voor Wxtch Craft lente-cyclus 2022.

Over de workshop:

”Tijdens deze workshop duik je in een gezamenlijke verkenning van hoe we de potenties herkennen die inherent zijn aan materialen en hoe we – door specifieke handelingen – waarde en betekenis in materie leggen. We luisteren, raken aan, wachten, vouwen en krassen, tot het plotseling …. wordt.
Hier is het ritueel de hoofdpersoon en de gebaren worden het medium.

Tijdens de sessie verweven we onze verschillende benaderingen: de benadering die voortkomt uit de choreografische praktijk van Lotte, die uitgaat van het wereldscheppend potentieel van de performatieve actie, in relatie tot onze omgeving in het heden dat we delen. Van hieruit sluiten we aan bij de centrale thema’s van Anca Barjovanu’s sculpturale praktijk, die de kracht bevraagt van de gebaren die we in bepaalde objecten vastleggen.
De deelnemers worden uitgenodigd om door middel van performatieve acties hun eigen interpretatie van een ceremonieel stuk te creëren en te verkennen, dat getoond zal worden tijdens de feestelijke avond Hoogtij in Nest.

Anca*Lotte”

Datum: Vrijdag 27 mei
Tijd: 17-17 uur
Deelname is gratis, maar i.v.m. beperkte plekken is reserveren gewenst.

Lotte van Gelder richt met haar praktijk op de manieren waarop lichamen en omgevingen elkaar vormen in voortdurende conversatie. Ze is geïnteresseerd in de concrete kennis van het ervaringsgerichte, de vage rand net naast het kader, microverhalen, poëzie en het maken van werelden door middel van performance. Op de een of andere manier eindigt ze altijd dansend met echo’s en geesten.

Het werk van Anca Bârjovanu (Roemenië, 1998) is gebaseerd op autobiografische elementen, omgezet in een sprookjesachtige taal. Haar protagonisten zijn vaak hybriden, draken en buitenwereldse wezens, die de menselijke structuren van ras, geslacht en sociale normen overstijgen. Haar sculpturen zijn het resultaat van haar grote belangstelling voor de transformatiestadia van metaalbewerking: van het gieten van de vloeistof tot het lassen van het metaal, transformeert zij het materiaal in keiharde wezens en harnassen, die, als draagbare objecten, hun dragers beschermen.

Reserveer tickets online

Dit programma is onderdeel van every moment a junction

+

Nest nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Nest nieuwsbrief
* verplicht veld