Programma

The Sun Ra Arkestra

18 mei 2019    21:30   /   Nest@Sexyland

Sun Ra is een van de grootste componisten in de free/improjazz die de muziekgeschiedenis kent. Hij werd geboren in Alabama als Herman ‘Sonny’ Poole Blount en stelde dat hij van het Engelen Ras was en niet van de aarde, maar van Saturnus. Hij ontwikkelde, met kenmerken van het Afrikaans en Afro-Amerikaans theater, theosofie en afro-futurisme, een eigen cosmische stijl en lyrische poëzie. Nest toonde in februari een internationale groepstentoonstelling ‘History is His Story’ over de legacy van Sun Ra. In dit licht wijdt festival Down The Rabbit Hole haar Future Fuzzy Field dit jaar aan inspirator Sun Ra.

Als klap op de vuurpijl zal het enige echte Sun Ra Arkestra één legendarisch optreden verzorgen, op 18 mei in het gastvrije Sexyland!

Sun Ra beschouwde zijn optredens en performances als rituelen waarin hij niet-rationele krachten oproept, waarbij hij zichzelf, zijn Arkestra en zijn publiek in een nieuwe dimensie plaatst. Sun Ra is inmiddels overleden, maar in 1995 nam saxofonist Marshall Allen, vriend en bandlid sinds de jaren ’50, de leiding van de Arkestra. Dit jaar wordt Marshall Allen 95 jaar en hij viert dit dus in Sexyland, met jullie en Sun Ra op Saturnus.

Na het optreden van de Arkestra treden JamesZoo en KC The Funkaholic op tot 03.00 ’s nachts.

Tickets: € 15,- incl. lidmaatschap voor SEXYLAND (geldig 1 maand) 

21.30 uur: Sun Ra Arkestra
Vanaf 23.00 uur: JamesZoo & KC The Funkaholic

Entree feest (vanaf 23.00) voor mensen zonder ticket: € 2,50 (lidmaatschap SEXYLAND), verkrijgbaar aan de deur.

Dit programma is onderdeel van History is His Story

Met dank aan

Mondriaan
Gemeente Den Haag
+

Nest nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Nest nieuwsbrief
* verplicht veld