Rest at Nest

  •  

Welke aspecten van het dagelijkse leven bieden radicale mogelijkheden om te ontsnappen aan de schaduw van geoptimaliseerde productiviteit? Wat betekent het om niets te doen? Lukt het om pauzes in te lassen op drukke werkdagen? Hoe is er om te gaan met die behoefte?

Elke dinsdag kan je aan de lijve ondervinden wat rust voor jou kan betekenen. Nest biedt de mogelijkheid te liggen, te zitten, te mijmeren, te mediteren, geluidloos te ontsnappen aan de dagdagelijkse routine of met grote moed een streep te zetten onder de doordenderende hectiek.

Terwijl de zinspelende 4­uur durende video­installatie van Danilo Correale No More Sleep No More zich voor je ogen afspeelt kan je je neervlijen op een van de bedden in de ruimte. Het werk van Correale vindt zijn wortels in uitgebreide studies over consumptie en informatieverwerking. Laat je meevoeren door de stemmen van vele academici en specialisten met wie hij samenwerkt. In gedachten verzonken? Droom weg bij de installatie Dreamobile van Katarina Juričić, een fysieke uitvoering van een droomtoestand en expliciete uitnodiging om weg te dromen bij het alledaagse, te ontspannen en jezelf onder te dompelen in een hypnotische, audiovisuele ervaring. Kunstenaar Yoojin Lee neemt je mee in haar onderzoek naar slaap gebruikmakend van vertraging en getalm. De kussens die hiervoor kriskras door de ruimte zijn gelegd kan je gebruiken om ook elders in de ruimte te zitten en te verlangzamen.

Hier vind je alle evenementen, tentoonstellingen, talks, workshops en performances die Nest organiseert.

2024