Inside/ Outside and everything beneath, above and within

Tijdelijk monument bij Nest

IMG_7492.jpeg
Kunstenaar
  • Iliada Charalambous

Vanaf 23 augustus het werk ‘Inside/ Outside and everything beneath, above and within’ van Iliada Charalambous te zien buiten voor de deur bij Nest.

Dit kunstwerk is een ontmoetingsplaats voor mensen die samen een eerlijker en gelijkwaardiger toekomst willen onderzoeken. Geïnspireerd door Carol Hanisch’ essay ‘The Personal is Political’, verkent het kunstwerk de spanningen tussen binnen en buiten; van dat wat zowel privé als openbaar is in onze leefomgeving. De installatie nodigt groepen uit om in gesprek te gaan, maar faciliteert ook intieme privéontmoetingen. Het gebruik van de ecologische materialen is geïnspireerd op de Feminist Ecological villages die gebouwd zijn in Libanon, Syrië, Europa en Zuid-Amerika.

Iliada studeerde tot 2016 aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten. Ze was getuige van de economische ineenstorting van haar thuisland Cyprus in 2012/2013 en de daaropvolgende transformatie van waarden in de samenleving. Dit vormt sindsdien een uitgangspunt in haar werkwijze als kunstenaar. De crisis markeerde het begin van het constant bevragen van de relatie tussen individuele burgers en hun regering, het beleid, de corruptie en de manier waarop economisch beleid wordt vormgegeven.

De afgelopen twee jaar heeft er een begeleidingstraject plaatsgevonden met Iliada Charalambous bij Nest. De kunstwerken die Iliada Charalambous heeft ontwikkeld tijdens dit traject zijn door heel Den Haag te zien geweest. Voor de Degrowth Conference, die plaatsvind tussen 23 en 28 augustus, maakte Iliada dit werk.

Op dinsdag 24 augustus om 15:30 uur houdt Iliada een presentatie over haar werk, waarvoor iedereen van harte is uitgenodigd.

Op woensdag 25 augustus, om 9:00 uur zal Rosa Marie Mulder een presentatie geven over artistieke en multisensorische benaderingen van een Degrowth toekomst. Van 17:00 – 18:30 uur is de workshop Feminisme en bosbaden op de plek van het kunstwerk.

Mede mogelijk gemaakt door
  • MFO_LOGO_RGB_ZWART_SMALL.png