Out and About – Tobias Lengkeek

Kunstenaars
  • Tobias Lengkeek

Wat heeft je het afgelopen jaar beziggehouden?

“Corona heeft mij aan de ene kant in een ander ritme geduwd maar tegelijk is er niet zo heel veel veranderd. Als kunstenaar heb je wel vaker een periode waarin je niet zoveel exposities hebt, en dan werk je ook gewoon door in je studio. Op dit moment komen er wel minder nieuwe dingen bij, anders loopt het altijd wel door. Daarom ben ik nu thuis gaan verbouwen. Dat is iets waar ik anders niet aan toe kom. Aan het begin van de coronacrisis ben ik met vrienden een magazine gestart over corona, genaamd Pandemie Magazine. Ik hoop alleen na 5 nummers dat een nieuwe editie niet meer nodig is.”

Wat presenteer je vandaag?

“Op het gras staat een schilderij uit de serie Alteration. Het is een van de weinige schilderijen van mij met een mensfiguur erin. Je zou hem kunnen zien als geest of engel. En mens is heel tijdelijk als je het vergelijkt met materiaal. En dat terwijl materiaal vaak ook maar tijdelijk is. Die tijdelijkheid is belangrijk in mijn werk. De plekken die ik schilder worden hierdoor vaak gekenmerkt, zoals bijvoorbeeld een bouwplaats. Het frame van het werk draagt hier ook aan bij. Het vormt de lijst van het schilderij, maar door de steigerachtige constructie vormt het ook een relatie tussen het afgebeelde en de omgeving.”

Iedere vrijdag presenteert een Haagse maker een kunstwerk op het grasveld aan het De Constant Rebecqueplein. Ondanks dat presentatie-instellingen voorlopig gesloten blijven wordt er door kunstenaars volop gecreëerd en geproduceerd in hun studio’s. Hierom nodigt Nest, zolang de lockdown duurt, iedere week een maker uit om werk te laten zien. Buurtbewoners en voorbijgangers zijn van harte uitgenodigd om het kunstwerk te komen bekijken.

Mede mogelijk gemaakt door
  • MFO_LOGO_RGB_ZWART_SMALL.png
  • DH_black.png