Out and About – Willem Marijs

Kunstenaar
  • Willem Marijs

Wat heeft je het afgelopen jaar beziggehouden?

Toen de eerste lockdown inging kreeg ik spontaan last van slapeloosheid. De dokters die ik hierover heb gesproken vonden het een vreemd verschijnsel. Ik heb een specialist gevraagd of het zou kunnen komen door de verandering van elektromagnetische velden in de lucht. Dit vond hij onzin…

Wat presenteer je vandaag?

Buiten op het gras staat het werk ELOMA: het Elektromagnetisch Veld Orkest. Het kwam zo’n 10 jaar geleden tot stand uit pure verveling. Dan ben je wat aan het klooien in je studio en probeer je van niets iets te maken. Het werk bestaat uit 9 antennes die geluidsgolven opvangen die buiten het gehoorspectrum van de mens vallen. Op de antennes zijn lampen en een versterker aangesloten. Deze vertalen de elektromagnetische golven die door de antennes worden opgepikt, met als resultaat: een licht- en geluidsshow. Maar het is geen aangenaam geluid!

Iedere vrijdag presenteert een Haagse maker een kunstwerk op het grasveld aan het De Constant Rebecqueplein. Ondanks dat presentatie-instellingen voorlopig gesloten blijven wordt er door kunstenaars volop gecreëerd en geproduceerd in hun studio’s. Hierom nodigt Nest, zolang de lockdown duurt, iedere week een maker uit om werk te laten zien. Buurtbewoners en voorbijgangers zijn van harte uitgenodigd om het kunstwerk te komen bekijken.

Mede mogelijk gemaakt door
  • MFO_LOGO_RGB_ZWART_SMALL.png
  • DH_black.png