Stadstekenaar: Wijktuin Rivierenbuurt

Tekening 
Geplaatst:
wijktuin_2023_AD.jpg

Stadstekenaar Babette Wagenvoort tekent samenkomsten op Haagse plekken, dit keer: Wijktuin Rivierenbuurt.

Op zaterdag 22 juli vond in een wijktuin bij de Eemstraat, langs het spoor tussen Den Haag HS en Den Haag CS, een vrolijke bijeenkomst plaats: de ‘Beat the Beet Challenge’. Bewoners van de Rivierenbuurt ontvingen eerder in het jaar een zakje met snijbiet-zaadjes en werden uitgedaagd de grootste en mooiste snijbiet te kweken op eigen vensterbank of balkon.

Het werd een vorlijke dag waar niet alleen de winnaar van de mooiste snijbiet werd gekozen, ook werd er een appelboom vernoemd naar de twee kinderen die de leukste tekeningen van de wijktuin maakten, er was vioomuziek en een schminkatelier. De Dag eindigde met een Afrikaanse dansles, waar jong en out aan meededen.

Wijktuin Rivierenbuurt bestaat pas sinds mei 2023 en is een initiatief van buurtbewoners. Zij willen hiermee de wijk groener en gezonder maken. In de tuin vind je bloemen, fruitbomen, bessenstruiken en een vijver met een zitje erbij. De tuin is op woensdag en zaterdag geopend van 9 tot 19 uur. Wijkbewoners kunnen voor een klein bedrag in de tuin een moestuinbak gebruiken om zelf groenten en kruiden te kweken.