Verwend Nest

  •  
Kinderworkshop 

Workshop voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

Doe een keer per maand mee aan een leuke workshop op woensdagmiddag, speciaal voor Verwende Nesten. We gaan eerst in de tentoonstelling kijken en daarna ga je zelf aan de slag.

Vanaf vrijdag 26 januari is er weer een nieuwe tentoonstelling in Nest: Searching For Oneself Outside.
In deze tentoonstelling bij Nest, kom je te weten over hoe de monumenten en straatnamen in onze stad eigenlijk een soort van verhalen vertellen over wie we zijn en wat we belangrijk vinden.

Stel je voor dat je door de straten van jouw stad loopt en overal dingen ziet waar je trots op kunt zijn. Misschien een standbeeld van een held of een straat die genoemd is naar een belangrijke kunstenaar. Maar wat als dat niet zo is? Wat als je geen enkel beeld kan vinden wat jou trots maakt?

In deze expositie willen kunstenaars juist aandacht geven aan de mensen van wie je niet hoort in de buitenruimte. Niet iedereen kan zichzelf of zijn geschiedenis terugvinden in standbeelden of straatnamen, en dat is waar deze tentoonstelling over gaat.

Rondom het thema van deze tentoonstelling gaan wij met Verwend Nest samen nadenken over welke stemmen er ontbreken in onze straten en hier onze eigen kunstwerken over maken. Misschien verdient jouw oma, juf, vader, broer of zus wel een eigen standbeeld.

Ben je nog geen lid van Verwend Nest? Eenmalig meedoen om te zien of je het leuk vindt, is gratis. De Ooievaarspas geeft 50% korting op de contributie. Aanmelden en informatie via odine@nestruimte.nl

Bij genoeg aanmeldingen bieden we ook een groep van 15:30 – 17:00 uur aan.

Hier vind je alle evenementen, tentoonstellingen, talks, workshops en performances die Nest organiseert.

2024