Call for Graduates

Door het sluiten van de kunstacademies verliep het landelijke afstuderen in 2020 anders: de afstudeertentoonstellingen werden verplaatst naar het najaar, of intiemer gepresenteerd.

Nest en Melkweg Expo hebben de studenten van lichting 2020 (BA/MA autonoom) van alle kunstacademies in Nederland daarom uitgenodigd om een foto van het afstudeerwerk in te sturen voor een tentoonstelling in de openbare ruimte van Den Haag en Amsterdam.

Call for Graduates 2021

Ook in 2021 was vanwege reisbeperkingen de zichtbaarheid van afstuderende kunstenaars beperkt. Nest en 1646 zetten een open call op voor BA/MA studenten van lichting 2021, die autonoom werk maken, van alle kunstacademies in Nederland. Een selectie van de werken werd getoond in de openbare ruimte op reclameborden door heel Den Haag. Alle inzendingen werden ook online tentoonsgesteld.

Tijdens het The Hague Contemporary Art Weekend van 8 tot 11 juli 2021 in Den Haag, hingen posters met het afstudeerwerk verspreid door de stad.

Nest zet graag de deur open en verkent samen met kunstenaars plekken buiten de muren van de tentoonstellingsruimte.

Naast de programma’s en tentoonstellingen in het eigen Nest aan het De Constant Rebecqueplein is Nest ook te vinden op andere locaties. Op het gras van festivalterreinen, in de lokale kranten of bij kunstbeurzen bijvoorbeeld. Sommige van deze projecten zijn eenmalig, andere keren ieder jaar terug. Hier vind je deze projecten.

Zoals de tentoonstellingen die we sinds 2018 maken op muziekfestival Down The Rabbit Hole. Ook initieerden we samen met de Gemeente Den Haag en het Haags Gemeentearchief de eerste Haagse stadstekenaar. Voor een periode van twee jaar verschijnt er om de week een tekening van de stadstekenaar in het Algemeen Dagblad. Blader naar rechts om meer over de projecten te lezen.