One Nest Stand

One Nest Stands zijn jaarlijkse tentoonstellingen, gehost en georganiseerd door Nest in samenwerking met de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag.

Studenten van de KABK reageren via een open call op een tentoonstelling bij Nest. Centrale thema's uit die tentoonstelling worden vervolgens vertaald naar nieuw werk. In hun proces werden de studenten begeleid door een drietal professionele coaches.

One Nest Stands begonnen oorspronkelijk als tentoonstellingen van één enkele avond. Inmiddels zijn de tentoonstellingen telkens een weekend lang te zien.

Voor kinderen, middelbare scholieren en (kunst)studenten organiseert Nest verschillende educatieprogramma’s.

Bij Nest wordt educatie in de breedste zin van het woord begrepen: door te leren, te kijken en te maken. We willen mensen op verschillende manieren laten leren en (kritisch) laten nadenken. Nest nodigt uit tot gesprekken met kunstenaars en discussies over de kunstwerken en actuele onderwerpen in onze tentoonstellingen. Dit doen we onder andere met workshops, rondleidingen en lezingen.

Nest ontwikkelt daarbij ook langdurige educatieve trajecten samen met instellingen (zoals met kunstacademies, het voorgezet- en basisonderwijs en andere partners) waarbij hedendaagse kunstenaars en denkers uitgenodigd worden om in de rol van mentor stappen en begeleiding te bieden in het proces van creëren en contextualiseren.